WELCOME

Dapatkan Cloth Diapers DyanaMP dgn menghubungi


Puan Dyana
email : dyanarasidi@yahoo.com
ym : dyanarasidi
tel : 013-542 1620

Kami Terima Dinar & Dirham

Kami Terima Dinar & Dirham

DyanaMP Pocket Style

1) :.POKET STYLE .:

  • Jenis ini sama seperti DyanaCD sebelum ini. Jenis poket dengan 2 insert. Bahagian inner telah improve dari suede ke soft suede.
  • Terdapat ciri Leakguard di bahagian tepi CD.
  • Kelebihan DyanaMp adalah sesuai dari new born (cutting bawah jenis narrow), & sesuai sehingga 17kg (wing yang lebar & getah bahagian tepi yang panjang)
  • Harga yang lebih menjimatkan!!

DyanaMP Easy Style-1

DyanaMP Easy Style-2

2) :. EASY STYLE .: new!!

  • Jenis Inovasi baru. Konsep seperti ALL IN ONE di mana bahagian inner dilekatkan dengan empat button.
  • Insert mempunyai 4 button di bahagian belakang dan akan dilekatkan terus ke bahagian inner tanpa perlu dimasukkan ke dalam poket. Terdapat 2 jenis insert iaitu jenis microfiber & jenis hemp.
  • Bahagian atas insert dilapisi dengan softsuede. Ini bagi mengelakkan daya serapan dari microfiber yang boleh menjejaskan kulit bayi.
  • Sesuai utk new born hingga baby 17kg :)

DyanaMP

Design DyanaMP
Pocket Style & Easy Style

WITH LEAKGUARD


ARMY

MONKEY & FRENZ

ZOO

BEAR

PAW PRINT

CUPCAKE

F1
Tuesday, September 28, 2010


DyanaMP Cloth Diaper
Kini terdapat pilihan jenis Button Style
Double Button Row
Lebih Kemas
Harga sama sepeti Velcro Style :)






Thursday, September 9, 2010


UPDATE: 





STOK DYANAMP TELAH SAMPAI PADA 7/9/2010





Pada yg dah buat payment, pihak kami dah mula pos hari ini.




Pada yang lain, penghantaran akan di buat selepas Hari Raya .


DyanaMP 2nd bacth ni ada CD jenis button


Picture nanti kami akan uploadkan lepas raya...


>>> Kami Bercuti dari 9/9/10 - 20/09/10 <<<





Harap Maklum :)



Search

Followers

Facebook DyanaMP

Facebook

Pengenalan

Apa itu cloth diaper?
Dalam bahasa mudahnya, cloth diaper adalah lampin kain. Dengan kata yg lebih canggih..lampin kain yang telah di upgrade sehingga mampu berfungsi seakan-akan lampin pakai buang dan yang paling penting sekali boleh dibasuh dan dipakai semula!

Kelebihannya?
Penjimatan untuk jangka panjang, membantu dalam mengurangkan pencemaran alam sekitar, kesihatan bayi lebih terjamin kerana tidak terdedah kepada bahan kimia yang terkandung dalam lampin pakai buang dan bayi anda kelihatan cumel bila dipakaikan dgn CD ditambah dengan pilihan dalam pelbagai corak,warna dan saiz.

Senang tak dipakai?
Senang sahaja. Masukkan insert dalam poket (untuk cloth diaper berpoket) dan pakaikan diaper tersebut pada bayi..sama macam kita pakai lampin pakai buang..& skrg Mama Payish perkenalkan CD jenis AIO ini di mana insert dah dijahit sekali dalam diapers ni. Bole terus pakaikan pada baby!Mudahkan!!

Macam mana nak basuh?
Senang aje nak dibasuh. Caranya sama je dengan kita basuh baju kita hari-hari cuma jangan gunakan pencuci yang ada bahan peluntur, softener dan enzim sebab akan cepat merosakkan diaper dan menyebabkan sensitif pada kulit bayi. Sabun yang biasa digunakan Pureen HAD kerana lembut pada kulit bayi. Selepas dibasuh, biarkan ia sejuk dahulu sebelum masukkan insert untuk elakkan elastik daripada terputus.

Yang paling penting, bagi yang baru mula nak guna CD, sila pre wash CD sekurang-kurangnya 3 kali agar daya serapan bertambah baik.

Jadual Penggunaan CD

6-9pg : 1cd with 1 insert
9pg-12tgh : 1cd with 1 insert
12tgh-3ptg : 1cd with 1 insert
3ptg-6mlm : 1cd with 1 insert
6-9mlm : 1cd with 1 insert
9-12mlm : 1cd with 1 insert
12mlm-6pg : 1cd with 2 insert

Jumlah: 6-7 helai cloth diaper sehari, dengan penggunaan selama 3@4jam sekali di siang hari dan 6 jam di waktu malam.

Design By